Predobre grickalice iz Povratka golog kuhara....
Za 8 osoba
Pola žlice
maslinovog ulja
255 g očišćenih i
oguljenih badema
1-3 mala sušena
crvena čilija
2 izdašna
prstohvata morske soli
Blanširanje
badema
Potrebno je skinuti
opnu oko badema. Zagrijte vodu, bademe stavite u zagrijanu vodu na 10 sekundi i
potom bademe prebacite u hladu vodu.
Promiješajte
bademe i nakon 10 sekundi probajte s jednim bademom da vidite da li je opna oko
badema popustila. Stavite ga u hladnu vodu i probajte skinuti opnu.
Opna oko badema se
jednostavno skida tako da badem pritisnete prstima i on sam ispada iz opne.
Kada očistite bademe posušite ih na papirnatom ručniku jer su vlažni od vode.
Prženi bademi
Stavite maslinovo
ulje i bademe u jako zagrijanu tavu. Pržite bademe da postanu lijepo smeđi.
Tavu povremeno protresite kako bi bademi ravnomjerno potamnjeli, što će
pojačati njihovu prirodnu aromu.
Namrvite u to čilije po ukusu i dodajte morsku
sol. Istresite i poslužite vruće na velikom tanjuru. Da prste poližeš!
Ej Dubi, ovo ćemo Sanja i ja pod obvezno napraviti. Nas dvi, pun pijat ovih tvojih bajama i alkohol u potocima neće biti dovoljan. Dođite i ti i Silva, mi ćemo tri piti, a Silvica će nas kritizirati i bit će nam više nego super!!!Ceca
OdgovoriIzbriši:) jako dobar plan ali na indijskom sam režimu pa ne smijem sol, chilli, više od 5 badema dnevno a alkohol nikako!!! da ne čekamo dugo na toplije dane, mogle bi vas dvije nas malo bodriti tu u zagrebu a ja cu vam napravit bademe!!! :) :*
OdgovoriIzbriši