Već dvije godine
za redom Dobra hrana u izdanju pred sam Uskrs ima recepte s prepeličjim jajima.
Kada sam ih ove godine vidjela rekla sam: „ To je to! Definitivno ih moram
probati!“
Na spomen
prepeličjih jaja sjetila sam se kako smo ih brat i ja kad smo bili djeca pili
sirova. Ja sam ipak već bila malo veća, tako da sam imala razvijeni osjećaj
gađenja i nekako sam se uspjela izboriti da ih ne moram piti zbog zdravlja. Ipak
je on bio taj koji je non-stop bio bolestan a ne ja. I tu staje moja priča sa
prepeličjim jajima sve do pojave Dobre hrane i moje želje da iznenadim goste za
Uskrs. Baš me veselila činjenica da ću im vidjeti izraze lica nakon što stavim
ta mala polu sirova jaja na stol, ali nekako mi to nije prošlo jer su svi bili
siti od klasike i prepeličja jaja smo nažalost jednostavno preskočili. Sva
sreća da jaja, bez obzira što su tako mala, imaju standardni rok trajanja pa je
konačno došao i taj dan za isprobavanje.
Odabrala sam
recept od prošle godine:
6 prepeličjih
jaja
2 veća fileta
dimljenog lososa (ja sam uzela pakiranje od 100 g)
Sol, papar,
maslinovo ulje
Šaka svježeg
radiča
Pesto od bosiljka
Stručak mladog
češnjaka ili mladog luka
Zagrijte pećnicu
na 180 °C.
Smjestite filete dimljenog lososa u vatrostalnu posudu pa zatim u
pećnicu. Pustite neka se peku 5 minuta. Izvadite ih i ukrasite svježim radičem
i prepeličjim jajima. Jaja pažljivo razbijajte kako se ne bi pretvorila u
kašicu žutanjaka (našla sam svoju metodu – zarezala sam ih oštrim nožem pa
lagano odvojila ljusku). Smjestite ih ravnomjerno po lososu i vatrostalnoj posudi, prelijte maslinovim uljem i ubacite u pećnicu.
Kada su jaja gotova, izvadite sve iz pećnice, razdijelite u manje porcije i začinite pestom od bosiljka. Poslužite uz stručak mladog luka ili češnjaka sa strane.
Pozdrav! joj ovo sve izgleda toliko fino! Planiram nabaviti ta jaja pa ću i ja ispeći ovaj recept!
OdgovoriIzbriši