četvrtak, 3. listopada 2013.

Truffes au chocolat

Čokoladni tartufi su čokoladna poslastica koja se u osnovi sastoji od čokoladnog ganachea uvaljanog u kakao ili čokoladni prah, samljevene lješnjake, bademe, kokos i sl. a mogu biti kuglastog, stožastog ili nepravilnog oblika. 

Sastojci za cca 30 komada

185 ml slatkog vrhnja
400 g tamne čokolade (min 70% kakaa)
70 g maslaca
kakao u prahu

Slatko vrhnje ugrijte na pari skoro do vrenja. U drugoj posudi natrgajte čokoladu na kockice, dodajte maslac i prelijte ugrijanim vrhnjem. Sve dobro promiješajte da se čokolada rastopi i sve postane jednolična smjesa. Prelijte smjesu u pliću posudu i ostavite je u hladnjaku da se dobro ohladi i stisne. Od ohlađene smjese oblikujte kuglice koje uvaljate u kakao prah.




                                   Evo video na koji sam naišla u potrazi za čokoladnim tartufima:

 



1 komentar: